Hilla Skincare man dagcrème in spiegel
Huidverzorging

Gezichtsverzorging voor mannen – 6 weetjes

Iedere huid is anders. Klopt helemaal. Maar, er zijn wél een aantal eigenschappen die zich kenmerken voor een mannenhuid. Weet jij niet goed wat voor huidtype je hebt? Grote kans dat je met de volgende tips en weetjes sowieso goed zit.

1. Rimpels en slappe huid
Mannen beschikken van nature over meer collageen (voor stevigheid), elastine (voor elasticiteit) en haarvaatjes dan een vrouw. Daardoor wordt de huid beter ondersteund en is deze gemiddeld 20% dikker. Het resultaat? Rimpels en een slappe huid zijn minder snel zichtbaar. Top!


2. Vette huid
Twijfel je over jouw huidtype? Grote kans dat je een (normale- tot) vette huid hebt. Dat komt omdat mannen een hogere talgproductie hebben, met dank aan de hogere aanmaak van het hormoon testosteron. Hierdoor zullen poriën vaker goed te zien zijn en is de huid vatbaarder voor puistjes en onzuiverheden. Ook kan je hierdoor eerder last hebben van een glimmende huid. Gelukkig is het niet alleen slecht nieuws: een vette huid zorgt er ook voor dat de huid langer jong blijft én is vaak een stuk sterker dan bijvoorbeeld een droge huid.

Grote kans dus dat de Balancing BASE voor de gemengde- tot vette huid geschikt is voor jou.


3. Dirty Thirthies
De huid van een man begint vanaf het 30ste levensjaar zichtbaar te verouderen. Dit betekent dat de huid steeds meer lijntjes en rimpels gaat vertonen, en je vaker last zal hebben van wallen na een korte nacht. Dat is overigens een prima score, want bij vrouwen begint dit proces al enkele jaren eerder (vanaf hun 25ste ongeveer). Klein nadeel: Bij mannen begint het proces later, maar gaat het vervolgens wel een stuk sneller. Geniet ervan dus!


4. Vochtarme huid door transpireren
Over het algemeen zweten mannen meer dan vrouwen. Zweten en verdamping zorgen ervoor dat de huid vocht en mineralen verliest, en dat zijn dingen die je juist hard nodig hebt. Het resultaat is dan vaak: een vochtarme huid. Hierdoor heb je bijvoorbeeld sneller last van donkere kringen onder je ogen. Met voldoende water drinken kom je al een heel eind. Daarnaast helpt een hydraterende crème met het aanvullen van de mineralen en het vasthouden van de juiste vochtbalans tijdens het zweten.

Heb jij van een vochtarme huid? Deze kan je herkennen aan donkere wallen, een trekkerig gevoel, of kleine nerfjes op de huid (druk eens met je vinger op je wang). Kies in dat geval voor onze Hydra BOOST.


5. Irritatie door transpireren
Transpireren veroorzaakt naast uitdroging van de huid nóg iets: irritatie. Deze irritatie wordt veroorzaakt door een soort gist dat van nature voorkomt op de huid. Met name in de zomer, als we veel zweten, hebben mannen daardoor relatief meer last van puistjes en oneffenheden. In je gezicht kan je hier met name langs de haarlijn en je voorhoofd last van hebben. De beste oplossing? Je gezicht voldoende reinigen. Gebruik daarvoor een (milde) reiniger of face wash.

Benieuwd of je iedere dag je huid moet reinigen? Kijk dan hier.


6. Scheren = huidstress
Regelmatig scheren leidt bij 40% van de mannen regelmatig tot huidproblemen. Met scheren verwijder je namelijk de bovenste laag huidcellen, waardoor de huid gevoeliger wordt voor externe factoren. Daardoor kan je na het scheren last krijgen van een branderige huid of scheerbultjes. De oplossing? Gebruik sowieso een scherp scheermes én voldoende scheerschuim zodat je de huid rondom de haarfollikels zo min mogelijk irriteert. Een plons water in je gezicht gooien vóór het scheren kan ook al helpen. Daarnaast kan je de huid na het scheren een handje helpen door het te beschermen met wat vitamine C waardoor vuiltjes en andere invloeden minder kans krijgen om door te dringen.

Eens proberen? Combineer dan jouw BASE met de Vit C BOOST. 

Meer lezen?