Hilla Skincare

[pakkende header]

Last van een droge huid? Bekijk hier onze tips om jouw huid te ondersteunen en heerlijk te hydrateren.

Ga niet te lang en heet douchen

Door lang en heet te douchen tast je het vetlaagje en de natuurlijke beschermlaag van de huid aan. Deze lagen zorgen er juist voor dat de huid geen vocht verliest en gehydrateerd blijft. Heet douchen kan deze lagen beschadigen en daarmee dus de huid uitdrogen.

Daarnaast zet de hete temperatuur het verdampingsproces in gang, waardoor het vocht ook sneller jouw huid zal verlaten. Geen goede combi dus.

De oplossing? Douche met warm water en breng na het douchen een verzorgende crème aan zodat het vocht goed kan worden vastgehouden.


Controleer de luchtvochtigheid in huis

Een droge lucht is funest voor jouw droge huid. Droge lucht verlaagt namelijk het aantal natuurlijke lipiden (vetten) in de huid, terwijl jij die juist hard nodig hebt om de huid soepel te houden. Droge lucht onttrekt daarnaast ook vocht uit de bovenste huidlaag, waardoor je sneller last zal krijgen van jeuk, schilfers en irritatie.

Meestal zijn een centrale verwarming of airconditioning de boosdoeners van een lage luchtvochtigheid in huid. Los dit gemakkelijk op met een luchtbevochtiger, zet wat bakjes water neer of investeer in wat extra groen in je huis.


Gebruik ingrediënten die de buitenste huidlaag helpen beschermen

Een droge huid is over het algemeen gevoeliger omdat de buitenste huidlaag minder bescherming geeft. Je kunt je huid echter een handje helpen door de juiste ingrediënten te gebruiken om de huid te beschermen. Goede ingrediënten voor een droge huid zijn: Vitamine C (versterkt en beschermd de huid); Hyaluronzuur (vochtvasthoudend) of vitamine E (beschermd tegen de zon).

P.S. Deze ingrediënten zijn goed vertegenwoordigd in onze Hydrating BASE voor de droge huid.


Ten slotte: Bescherm je huid met goede “kleding”

In de winter heb je sneller last van een droge, schrale huid. Dat komt mede door de grote temperatuurverschillen die jouw huid moet doorstaan (warm binnen, koud buiten). Daarnaast is ook de lucht vaak een stuk droger.

Waar we de rest van ons lichaam vaak beschermen met kleding, is dit een stuk minder gebruikelijk bij ons gezicht.

Een lekkere, vette crème kan daarom uitkomst bieden om jouw huid toch te beschermen tegen deze invloeden. Zie de crème dan als een extra kledingstuk voor jouw huid. Een vette, beschermende crème krijg je bijvoorbeeld door een olie toe te voegen aan jouw dagcrème. Voeg bijvoorbeeld onze Oil BOOST toe aan jouw crème. (Jouw eigen dagcrème samenstellen doe je hier.)

Tip! Voorkom een vettig, glimmend laagje op de huid door de crème goed in te masseren.