Hilla Skincare

Heb jij van nature een vette huid?

Bekijk hier onze tips om jouw glimmende, overactieve huid optimaal te ondersteunen!

Verwijder overtollig talg: goed reinigen is het halve werk

Grondig reinigen is erg belangrijk voor een vette huid. Je hebt namelijk een vette huid omdat de talgklieren te veel talg produceren. Door je gezicht goed te reinigen verwijder je dit overtollige talg en voorkom je dat deze de haarzakjes gaan verstoppen en puistjes zichtbaar worden. Reinigen met enkel water heeft helaas geen zin. Water kan zich namelijk niet hechten aan talg en het dus niet verwijderen. Gebruik daarom een (milde) reiniger of een frisse face wash.


Reinig je gezicht nooit met normale zeep

Je gezicht reinigen is goed. Supergoed zelfs. Maar, doe dit niet met normale zeep. Deze drogen de huid namelijk onnodig uit en stimuleren zelfs de talgproductie. Daardoor krijg je een nóg vettere huid en vaak ook puistjes en irritaties. Hoe dan wel? Reinig de huid met een milde gezichtsreiniger en spoel deze af met lauwwarm water. Als je dit trouwens doet vóor het aanbrengen van de dagcrème kan de huid alle ingrediënten goed opnemen en is deze daardoor nog effectiever.


Gebruik geen washandjes op je gezicht

Gebruik bij het reinigen van je gezicht liever geen washandjes. De wrijving van het washandje op jouw huid activeert namelijk de aanmaak van talg. Gebruik liever je (schone) handen of een watje.


Vermijd producten met alcohol

Het kan logisch voelen om een product met alcohol te kiezen om eventuele mee-eters en puisjes even goed te desinfecteren. Helaas heeft alcohol vaak een averechts effect omdat het je huid kan irriteren én uitdrogen. Voorkomen dus.

(Om het lastig te maken: bepaalde alcohol soorten kunnen dan weer géén kwaad, de zogenaamde vette alcoholen. Deze zijn niet irriterend en kunnen zelfs verzachtend werken. Twee bekende soorten vette alcoholen zijn: Cetylalcohol en stearylalcohol. Wij werken enkel met deze vette soorten alcohol.)


Ten slotte: Een vette huid staat niet gelijk aan een vochtrijke huid

Dat je een vette huid hebt, wil niet zeggen dat deze geen (extra) hydratatie nodig heeft. Een vette huid zegt namelijk iets over jouw talgproductie, een vochtrijke (of -arme)huid zegt iets over de mate waarin de huidcellen voldoende water vasthouden.

Een gemakkelijk trucje om te testen of jouw huid voldoende vocht heeft: duw eens met je vinger op je wang. Zie je van dichtbij kleine nerfjes lopen, dan heb je waarschijnlijk te weinig vocht. Donkere kringen onder je ogen, of een “doffe” huid kunnen ook tekenen zijn van een vochtarme huid.

Heb jij een vette huid? Dan heeft jouw huid behoefte aan een crème die de talgproductie reguleert en die jouw glimmende huid matteert. Kies daarom voor onze Balancing BASE.