Hilla Skincare

Ken jij deze veelgemaakte fouten al bij het aanbrengen van je dagcrème?

Veel mensen starten de dag met het aanbrengen van een frisse lik dagcrème. Heerlijk! Maar toch zijn er veel foutjes die in jouw routine kunnen sluipen waardoor jij minder resultaat haalt uit jouw producten. Wij zetten de 7 grootste fouten op een rij.

1. Je hebt je gezicht niet schoongemaakt

Een schone huid is veel beter in staat om actieve stoffen goed op te nemen. Je wilt dus voorkomen dat je je dagcrème aanbrengt op een (soms) onzichtbaar laagje vuil. Voor het aanbrengen van je dagcrème reinig je daarom je gezicht om het vuil te verwijderen dat tijdens de nachtelijke herstelperiode van de huid naar boven is gekomen. Je zult zien dat je gezicht er direct een stuk frisser uit ziet!


2. Je brengt je dagcrème aan op een droge huid

Maak jij je gezicht altijd droog voordat je jouw dagcrème aanbrengt? Dat is niet nodig! Als je jouw dagcrème namelijk aanbrengt op een vochtige huid is deze veel beter in staat om de crème te absorberen. Daardoor worden de stoffen dus beter opgenomen in jouw huid.


3. Je gebruikt dagcrème uit een open potje

Ga jij iedere ochtend met jouw vingers door de pot? Dan heb je grote kans dat je regelmatig bacteriën achterlaat die het product aan zullen tasten. Als resultaat daarvan heb je helaas eerder kans op irritaties en onzuiverheden. Onze tip? Gebruik een lepeltje om de dagcrème hygiënisch uit de pot te halen of kies voor een handig vacuüm pompje!


4. Je smeert alleen je gezicht in

Vergeet niet om óók jouw nek (en decolleté) mee te nemen bij het aanbrengen van de dagcrème. Deze gebieden vertonen vaak eerder tekenen van huidveroudering omdat het gebieden zijn met een dunnere huid. Daarnaast hebben ze te maken met dezelfde invloeden als de huid op jouw gezicht. Een likje dagcrème kan echt geen kwaad dus.

 


5. Je gebruikt het hele jaar door dezelfde crème

Afhankelijk van de verschillende seizoenen, maar ook jouw levensstijl, is het verstandig om regelmatig te wisselen van dagcrème. Zo zorg je ervoor dat jouw huid het hele jaar goed ondersteunt wordt (denk bijvoorbeeld aan het aanpakken van een drogere huid in de winter). Door de actieve stoffen in de crème regelmatig af te wisselen zorg je dat jouw huid altijd de juiste verzorging krijgt.

Good to know! Een huid wordt in principe niet immuun voor werkende stoffen bij langdurig gebruik van dezelfde dagcrème, maar je geeft de huid wel een extra ‘boost’ door regelmatig te wisselen. Ook zul je merken dat de actieve stoffen een ander effect kunnen hebben in de verschillende seizoenen.

 


6. Je gebruikt het moment niet om je gezicht kort te masseren

Door de huid te masseren wordt deze gestimuleerd op de actieve stoffen goed op te nemen. Daarmee heeft een dagcrème dus meer effect! Daarnaast zal de crème beter intrekken en dus minder ‘op’ de huid blijven liggen. Masseer je met bewegingen naar buiten toe? Dan houd je jouw huid soepel en zorgt het voor een anti-rimpel effect!

 


7. Jouw dagcrème past niet bij jouw huid

Gebruik jij de dagcrème van een huisgenoot of eentje die je ‘zomaar’ uit het rek hebt gepakt? Dan is er een grote kans dat jij meer resultaat kan behalen. Iedere huid heeft namelijk specifieke verzorgingsbehoeften en het is slim om hier goed op te letten bij de aanschaf van een dagcrème. Denk bijvoorbeeld aan een behoefte naar hydratatie, kalmeren of juist het voorkomen van onzuiverheden. Ga dus niet voor de crème die het lekkerste ruikt, maar kies voor de crème die jouw huid de beste verzorging biedt.

 


Kom je er toch niet uit? Stuur ons dan gewoon een berichtje en dan denken we graag met je mee! Stuur ons een bericht via Whatsapp zodat we je snel vooruit kunnen helpen! Lees hier meer over ons advies.

Bij Hilla Skincare stel je de dagcrème samen die perfect bij jouw huid en behoeften past. Jouw eigen dagcrème samenstellen doe je hier. Of probeer eenvoudig welke dagcrème het beste bij jouw huid past door te kiezen voor een Mini Set. Veel plezier!